Spotlight: Trendwerk Enschede

Dit is het eerste blogbericht in een interview-serie waarbij we een aantal betrouwbare WordPress development partijen en Savvii klanten in de spotlight willen zetten. We hopen hiermee mensen die op zoek zijn naar een WordPress development specialist te helpen in hun keuze en tegelijkertijd developers een kijkje in elkaars keuken te geven.

De eerste deelnemer in deze serie is Sjoerd Boerrigter van Trendwerk uit Enschede.


 

Logo TrendwerkHoe zijn jullie terechtgekomen in het bouwen van WordPress sites?
In 2007 ben ik begonnen als freelance ontwerper. Toen werkte ik veel met CMS Made Simple, maar vond dit toch niet helemaal lekker werken. Daarom zijn we gaan kijken naar een ander CMS. Hierbij hebben we vooral gelet op gebruiksvriendelijkheid, omdat ik het belangrijk vind dat opdrachtgevers zelf eenvoudig hun website moeten kunnen aanpassen. Naast een gebruiksvriendelijke interface biedt WordPress ook veel andere voordelen waardoor onze keuze voor WordPress snel was gemaakt. Inmiddels werken we al ruim vijf jaar uitsluitend met WordPress en dit bevalt nog steeds erg goed!

Leveren jullie ook andere diensten?
We houden ons voornamelijk bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van WordPress websites, maar we ontwerpen ook af en toe logo’s, illustraties en offline promotiemiddelen (brochures, visitekaartjes, folders, etc…). Daarnaast vinden we het ook wel leuk om af en toe een uitstapje te maken naar aanverwante vakgebieden. We denken bijvoorbeeld graag mee met onze opdrachtgevers over strategie, huisstijl en online marketing.

Kun je jullie workflow beschrijven vanaf het 1e contact met een klant tot het opleveren van een site?
Jazeker. We hanteren een gestructureerd proces waarbij we nauw samenwerken met opdrachtgevers. We beginnen met een functioneel ontwerp waarin we schetsen hoe de website ingedeeld gaat worden. Vervolgens maken we een visueel ontwerp op basis van een bestaande huisstijl of een nieuwe eigen stijl. In de front-end en back-end development fase wordt de website gebouwd volgens de laatste standaarden. Als dit klaar is wordt de website goed getest en zorgen we dat alle puntjes op de i worden gezet. Op onze website wordt onze werkwijze nog een stuk duidelijker uitgelegd.

Kantoor Trendwerk

Wat is jullie belangrijkste reden om te kiezen voor hosting bij Savvii?
Voornamelijk het hoge service niveau en de focus op WordPress hosting. We kunnen altijd bij Savvii aankloppen met complexe WordPress vragen en er komt altijd een goede oplossing. Het is erg prettig dat de servers ingericht zijn voor WordPress hosting en dat Savvii erg veel verstand van zaken heeft. Dit maakt de samenwerking erg prettig!

Welke tools gebruik je die nuttig kunnen zijn voor andere developers en designers?
We gebruiken een heleboel verschillende tools en webapps. Onze favoriete tools zijn denk ik Basecamp voor projectmanagement, Sketch 3 voor het maken van pixel perfecte ontwerpen en Sublime Text voor het ontwikkelen van websites.

Uit welke bronnen haal je je WordPress, (web)development en design nieuws?
Voor algemeen nieuws kijken we voornamelijk naar het WordPress.org blog en IRC kanalen. Daarnaast volgen we veel andere WordPress ontwikkelaars via Twitter om op de hoogte te blijven. Design inspiratie halen we veel van websites als Dribbble. Voor meer specifiekere vraagstukken kijken we uiteraard in de WordPress codex en op sites als Stackoverflow.com.

Wat zijn jullie favoriete plugins en waarom?
We zijn eerlijk gezegd geen groot fan van het gebruik van plugins omdat plugins ook veel gevaren hebben. Ze kunnen je website namelijk langzamer, onveilig of zelfs kapot maken. Daarom proberen we alleen plugins te gebruiken die regelmatig worden ge-update en gemaakt zijn door goede ontwikkelaars. Plugins die we wel regelmatig gebruiken zijn WordPress SEO van Yoast, Limit Login Attempts en W3 Total Cache.

Welke do’s en dont’s wil je meegeven voor het bouwen van WordPress sites?
Do: Probeer je in te leven in de bezoeker van je website voordat je iets maakt. Bedenk waar hij naar op zoek is en probeer deze informatie op een duidelijk gestructureerde manier aan te bieden, zonder al te veel afleiding.

Don’t: Zomaar plugins installeren en hopen dat het werkt (zie mijn uitleg hierboven).

Welke functionaliteit mis je nu in WordPress, die opgelost zou kunnen worden in core of een nieuwe plugin?
Het limiteren van het aantal inlogpogingen op de back-end. Het is nu mogelijk om in WordPress in te breken d.m.v. een brute-force aanval (geautomatiseerd proberen in te loggen met verschillende wachtwoord combinaties). Gelukkig heeft Savvii een oplossing geïmplementeerd om dit soort aanvallen tegen te gaan, maar eigenijk vind ik dat dit in de WordPress core zou moeten zitten.

Welke vragen krijg je het meest van jullie klanten en hoe antwoorden jullie daarop?
Opdrachtgevers vragen vaak om concrete aanpassingen aan een website, zonder een duidelijke onderbouwing. In dit geval stellen we altijd de vraag terug waarom ze dit willen. We willen namelijk alles wat we doen onderbouwen zodat we zeker weten dat het bijdraagt aan de kwaliteit van de website. Als opdrachtgevers hier geen duidelijk antwoord op hebben proberen we ze te adviseren waarom het naar ons idee anders moet.

Wat is jullie ideale klant?
We vinden het prettig om te werken voor opdrachtgevers die ook verstand van zaken hebben en begrijpen waarom een goede website belangrijk is voor hun bedrijf. We merken dat we dan sneller op één lijn zitten en onze energie kunnen steken in het ontwikkelen van gave projecten in plaats van het overtuigen van de opdrachtgever.

Team Trendwerk

Welke vragen zou een potentiële klant moeten stellen om een goede development partij te herkennen?
Probeer vooral aan te geven wat het doel is van het project en probeer niet te sturend te zijn. Een goede ontwikkelaar weet als het goed is de juiste vragen te stellen om tot een goede website te komen. Aan de hand van zijn vragen en ideeën kun je denk ik het beste inschatten welke ontwikkelaar het beste bij je past.

Welke business tips wil je meegeven aan andere webdevelopers?
Werk alleen aan projecten waar je energie van krijgt en voor opdrachtgevers die bij je passen. Als je dit niet doet moet je projecten opleveren waar je niet 100% achter staat. Daar is niemand bij gebaat.

Is er nog iets anders wat jullie willen delen?
Ja. Luister naar de gebruiker! Bedrijven zijn meestal vooral bezig met hun commerciële belangen, maar vergeten te luisteren naar de behoeftes van hun klanten. Wij geloven dat je op de lange termijn veel succesvoller kunt zijn als je goed luistert naar bezoekers en op basis hiervan je website optimaliseert. In dit blogbericht hebben we uitgelegd wat we hier mee bedoelen.

 

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook

Reageer

(wordt niet getoond)(wordt niet getoond)
(wordt niet getoond)
* verplichte velden

Terug naar overzicht

Wij werken met:

  • rackspace_savvii
  • New Relic
  • nginx_savvii
  • Varnish
  • Mandrill
  • Freshdesk