+31 (0)24 820 00 00

WordCamp Retreat Soltau 2018 [Recap]

Afgelopen weekend nam ik met een aantal collega’s deel aan de allereerste WordCamp Retreat. Als sponsor mocht de Savvii-delegatie natuurlijk niet ontbreken, daarom waren we met maar liefst zeven collega’s aanwezig. Deze eerste WordCamp Retreat zorgde voor veel nieuwsgierigheid in de (vooral Duitstalige) WordPress community! Het zou een weekend worden met een grote diversiteit aan talks, workshops, activiteiten én ruimte om te netwerken. In deze recap lees je hoe ik namens Savvii de allereerste WordCamp Retreat heb beleefd.

Na WordCamp Cologne in november 2017 was onze supportmedewerker Bas Brader erg enthousiast over WordCamps. Zelfs zo enthousiast dat hij meteen opperde om mee te helpen bij de organisatie van WordCamp Retreat Soltau, want “dat zou een hele gave WordCamp worden!” Zo gezegd, zo gedaan!

 

Wat is een WordCamp Retreat?

WordCamp Retreat is een WordCamp, alleen dan met een gouden randje. Je eet, drinkt, slaapt en gaat naar een WordCamp op dezelfde locatie! Hierdoor is er veel meer tijd om te netwerken en elkaar beter te leren kennen dan tijdens gewone WordCamps. Daarnaast zijn er naast informatieve talks en workshops ook andere activiteiten zoals een bootcamp, geocaching en een WordPress quiz!

Om je een indruk te geven van onze ervaringen geef ik je een impressie van een paar activiteiten waaraan ik heb deelgenomen.

Vrijdag 11:00 uur – Branding
Spreker: Raffaella Isidori

Rafella Isidori heeft veel expertise als het gaat om branding en communicatie. Ze deelde in een uitgebreide talk haar kennis over branding. De volgende tips komen snel van pas:

 • Een logo is een representatie van je bedrijf.
 • Verander deze daarom zo min mogelijk. Zo voorkom je verwarring bij je doelgroep
 • Zie jouw merk als een belofte naar je klant

 

Vrijdag 15:00 uur -Time management and time tracking
Spreker: Zeth Odderskov

Het efficiënt indelen van je tijd is geen gemakkelijke opgave. Zeker wanneer je zelfstandig of in een klein bedrijf werkt, merk je misschien wel eens dat je meer met werk bezig bent dan je denkt. Zeth gaf ons een methode om een overzicht te krijgen van alle activiteiten die je doet. Hierdoor kun je zien of je het bijvoorbeeld wel de moeite vindt om 12% van je maand te besteden aan reizen.

Zaterdag 15:00 – BarCamp

Wat is een BarCamp eigenlijk? Tijdens een BarCamp is het nog niet bekend wat voor talks er gaan plaatsvinden. Iedereen is vrij om onderwerpen aan te dragen en het publiek bepaald uiteindelijk of er genoeg animo is om de talk door te laten gaan. Op deze manier worden alle talks goed bezocht en kunnen de sprekers ingaan op de wensen van het publiek.

Christina Arntz was voor het eerst bij een WordCamp en durfde het meteen aan om tijdens de BarCamp sessie haar talk over het gebruik van sociale media voor te stellen. Met succes! Nog geen 2 uur later waren er ruim 20 deelnemers die haar vragen konden stellen over social media. Ik deel graag een paar van haar tips die je direct helpen:

Bedenk bij het inrichten en inplannen van je social media berichten:

 • Waarom je volgers jouw volgers zouden moeten zijn?
 • Waarom je beter en leuker bent dan je concullega’s.
 • Wat wil je dat je volgers naar aanleiding van de geplaatste berichten gaan doen?

Zaterdagochtend 8.00 uur – Bootcamp
Spreker: Milou de Kleijn

Uitslapen was er niet voor iedereen bij! Zaterdagochtend om 8.00 uur was het tijd voor Bootcamping! Ik zorgde ervoor dat de deelnemers meteen goed wakker werden. Organisator Bas liet zich ondanks zijn drukke schema dit weekend niet kennen en was ook netjes op tijd aanwezig. Joggen, estafettes, sit-ups, planking, het is allemaal aan bod gekomen om ervoor te zorgen dat de Contributor Day fris en fruitig gestart kon worden.

Zondag 10.00 uur – Workshop: Power of SEO
Spreker: Taco Verdonschot

Zondag was het tijd voor workshops. Ondanks het heerlijke weer was de zaal toch goed gevuld. Taco liet ons nadenken over het gebruik van keywords. Degenen die een warme laptop op hun schoot hadden waren deze keer de gelukkige! Zij konden meteen aan de slag met keyword mapping, waarna al gauw ideeën ontstonden voor interessante blogartikelen.

Tijd om even bij te komen

In de avonduren was er genoeg tijd om bij te komen van alle talks en activiteiten. Een WordPress quiz, zwemmen, karaoke in de bar: genoeg mogelijkheden om je te vermaken!

 

Een zeer geslaagde WordCamp Retreat!

Al met al kunnen we concluderen dat de eerste WordCamp Retreat zeer geslaagd was! Het is volgens mij in ieder geval het ideale WordCamp evenement om te netwerken, kennis op te doen en je banden in de WordPress community ook daadwerkelijk te versterken. Een dikke pluim voor de organisatie, op naar de volgende WordCamp Retreat!

Reageer

(wordt niet getoond)
(wordt niet getoond)
* verplichte velden

Naar overzicht

14 dagen gratis proberen?

Vraag proefperiode aan

Wij werken met:

 • Let's Encrypt gratis SSL
 • rackspace_savvii
 • New Relic
 • nginx_savvii
 • Varnish
 • Mandrill