+31 (0)24 820 00 00

WP Rocket instellen – handig stappenplan + tips

Bij Savvii is de hosting zelf natuurlijk al supersnel. Maar buiten de hosting kun je je WordPress website ook op andere manieren versnellen. Dit kun je doen met ingewikkelde, handmatige aanpassingen. Maar kies je liever voor gemak? Dan adviseren we je om een snelheidsplugin als W3 Total Cache of WP Rocket te gebruiken.

 

WP Rocket logo

De caching functies zijn bij de plugins minder nuttig, maar de andere functies wel. In deze blog nemen we de installatie en configuratie van WP Rocket met je door. Volg het handige stappenplan en ervaar direct de voordelen van je snelle website!

WP Rocket instellen

copyright WP Rocket

WP Rocket vs W3 Total Cache

Mocht je ooit W3 Total Cache hebben gebruikt, dan zul je vier opvallende zaken zien aan WP Rocket:

 1. WP Rocket is een betaalde plugin ($39 per jaar, inclusief support en updates)
 2. De plugin is veel eenvoudiger om in te stellen dan W3 Total Cache
 3. De plugin is in het Nederlands beschikbaar.
 4. WP Rocket heeft een aantal extra functionaliteiten ten opzichte van W3 Total Cache.

WP Rocket kan je website optimaliseren op het gebied van afbeeldingen, Google Fonts, DNS, CSS, JS en meer.

Maak je gebruik van de diensten van Savvii? Dan regelen wij altijd je GZIP, CDN, browsercaching en page caching voor een snelle website. Daarnaast heeft Savvii goede contacten met de makers van WP Rocket. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zorgen we samen voor een snelle oplossing!

 

Meer weten over Savvii Hosting?

 

WP Rocket installeren en configureren

Ben je klaar voor het versnellen van je website? Volg dan onderstaand stappenplan voor het installeren en configureren van WP Rocket. Klik op de video of lees de stappen hieronder.

1. WP Rocket installeren op je WordPress website

De eerste stap is het bestellen van WP Rocket. Ga naar de website van WP Rocket en kies of je gebruik wilt maken van de plugin voor één of voor meerdere websites. Download het zip-bestand en upload dit in WordPress (Plugins > Nieuwe plugin).

Coupon 20% korting op WP Rocket
Wil je 20% korting op je aankoop? Dan hebben we goed nieuws! We hebben een exclusieve WP Rocket coupon voor Savvii klanten geregeld. Neem contact met ons op als je gebruik wilt maken van de korting.

2. Activeer de plugin

Optioneel: vul de URL van je website in op Pingdom om de websitesnelheid te testen. Zo kun je de verbetering in de gaten houden. Activeer WP Rocket. Page caching wordt hierdoor direct geactiveerd. Je website is nu al sneller!

3. Configuratie Basic options WP Rocket

Ga naar ‘Settings’ en klik op ‘Basic options’.

 • Heb je een website met veel afbeeldingen? Klik dan op ‘Enable Lazy loading images’.
 • Gebruik je geen plugin om een mobiele versie van je website te genereren? Dan kun je gebruikmaken van mobile caching via WP Rocket. Klik op ‘Enable caching for mobile devices’.
 • Heb je een login-gedeelte op de website? Vink dan aan: ‘Enable caching for logged in users’. Zo krijgt iedere gebruiker een eigen cache.
 • Heb je een SSL-certificaat geïnstalleerd op je website? Vink dan aan: ‘Enable caching for pages with SSL protocol (https://)’
 • De Files Optimisation opties leveren soms problemen op. Let dus goed op! De opties comprimeren je HTML, Google Fonts, CSS en JavaScript bestanden door witregels te elimineren en bestanden samen te voegen. HTML en Google Fonts kun je aanvinken. Deze leveren doorgaans weinig problemen op. Bekijk na het aanvinken van CSS en JS of je website er nog goed uitziet. Zo niet? Maak dan geen gebruik van deze opties.
  • NOTE: Weet je welke bestanden problemen opleveren na het aanvinken van Files Optimisation? Laat Files Optimisation aanstaan, maar vul de problematische bestanden in onder ‘Advanced Options’.
 • Plaats je weinig nieuwe content op je website? Maak dan de Clear Cache Lifespan wat langer dan 24 uur.

WP Rocket

 

4. Configuratie Advanced options WP Rocket

 • Maak je op je website gebruik van content vanuit andere websites (denk aan YouTube of Google Fonts)? Dan kost het altijd wat laadtijd om de DNS van die partij te achterhalen. Door het toevoegen van een Prefetch kun je die laadtijd verkorten. Kopieer de domeinnaam van de bron van de content en plak deze in het veld achter ‘Prefetch DNS request’. Voorbeeld Google Fonts: //fonts.googleapis.com

DNS Requests prefetchen

Extra: wil je meer informatie over het prefetchen van DNS requests? Bekijk dan onderstaande video.

 • Als je een post updatet of een nieuwe post toevoegt aan je website, wil je dat je homepage, categoriepagina’s en tagpagina’s ook worden geüpdatet. Deze vul je in achter ‘Empty the cache of the following pages when updating a post’.
 • Wil je dat pagina’s niet worden geüpdatet na het toevoegen van nieuwe content? Plaats dan de URL’s van die pagina’s in het veld achter ‘Never cache the following pages’. Denk bijvoorbeeld aan het winkelmandje of betaalpagina’s. Overige pagina’s die je niet wilt cachen vanwege bepaalde cookies kun je toevoegen in het veld daaronder.
 • Pagina’s met query strings (bijv. van zoekresultaten) worden doorgaans niet gecached. Wil je dat wel? Vul dan de gewenste query strings in achter ‘Cache pages that use the following query strings’.

Met bovenstaande tips heb je de belangrijkste instellingen in WP Rocket voltooid. Maak je gebruik van CloudFlare of een CDN? Vul de overige instellingen dan in onder de zogenoemde tabbladen.

5. WP Rocket tools instellingen

WP Rocket lanceert geregeld nieuwe bèta-versies. Wil je deze direct testen? Klik dan in het tabblad Tools op ‘Yes I do!’ achter het kopje Beta Tester. Zo kun je direct gebruik maken van de nieuwste functionaliteiten.

Wil je het cachegeheugen van je gehele website wissen? Dan kan dat ook onder het kopje ‘Tools’, evenals onder het adminpanel in de header van je WordPress backend.

Wil je dat een bot jouw website komt crawlen? Klik dan op Preload Cache. De eerstvolgende bezoeker heeft op deze manier direct een ingeladen website.

6. WP Rocket instellingen bewaren

Ben je tevreden met je WP Rocket instellingen? Dan kan het handig zijn om deze te bewaren. Ook op andere websites kun je deze instellingen dan in een handomdraai implementeren. Klik onder Tools > Settings Explorer op ‘Download options’ en heb altijd de beste instellingen achter de hand. Onder ‘Settings Importer’ kun je deze instellingen uploaden.

Aan de slag met WP Rocket

Net zoals bij W3TC geldt ook voor WP Rocket: experimenteer en meet! Opties kunnen voor sommige websites voor flinke versnelling zorgen, voor andere sites voor vertraging. Via Pingdom kun je de resultaten doormeten.

Mocht je er niet uitkomen? Dan kan WP Rocket als premium plugin je helpen met het instellen!

Ben je nog op zoek naar snelle en veilige Managed WordPress Hosting? Bekijk welk pakket bij jou past of neem contact op met onze specialisten.

 

Reageer

(wordt niet getoond)
(wordt niet getoond)
* verplichte velden

Roderick

Helaas, WPRocket aangeschaft, maar op onze eigen site levert het helemaal niets op ..

Reageer

  Gijs

  > Hi Roderick,

  Dat is jammer, maar tegelijkertijd een teken dat jullie zaken goed geregeld hebben. Volgens mij kun je de licentie gewoon aan een andere site koppelen waar hij mogelijk meer effect heeft.

Naar overzicht

14 dagen gratis proberen?

Vraag proefperiode aan

Wij werken met:

 • Let's Encrypt gratis SSL
 • rackspace_savvii
 • New Relic
 • nginx_savvii
 • Varnish
 • Mandrill